About me

®Stijn Seynaeve

Hallo, ik ben Kim, Zytholoog/biersommelier. Mijn bierverhaal begon ruim 15 jaar geleden met het brouwen op een hobbybrouwinstallatie van 40 liter, samen met mijn man.  Nu hij fulltime brouwer is, gebruik ik de installatie  zelf af en toe eens om een nieuwe creatie te maken.

De laatste 10 jaar is mijn liefde voor dit prachtige product gegroeid en leerde ik meer en meer de verschillende biertypes kennen.  Inmiddels is mijn smaakpalet enorm uitgebreid en vooral ook geëvolueerd. Waar ik ooit begon met een Lindemans Kriek (niks mis mee overigens) en ooit suikerklontjes deed in een Oude Kriek van Cantillon kan ik nu genieten van bierstijlen als IPA’s, Stouts en Geuzes. Ik ben dol op bittere en zure smaken. En nee, die suikerklontjes heb ik niet meer nodig.

Ik proef dus graag bier, ik pair het met lekkere gerechten, ik verwerk het zelfs af en toe in een cocktail. Ik lees over bier en ik praat er ook graag over. Soms droom ik er zelfs over.

Mijn man heeft van onze bierhobby zijn beroep kunnen maken: hij is mede-eigenaar van een micro-brouwerij in Damme, vlak bij Brugge, Siphon Brewing. Zij brouwen een brede waaier aan stijlen, Lieve (Belgian Kölsch), Codex (Belgisch blond), Damme Nation (IPA), Cassandra (Oesterstout), Zwaluw (Rye Session Ale), Cendre (Black India Saison), 1902 (Honing Lavendeltripel) en Tronk (Vanille/Sinaasappel Quadrupel).

In 2014 volgde ik een opleiding Algemene Bierkenner bij CVO Panta Rhei in Gent. In de zomer van 2018 studeerde ik af als Zytholoog aan Syntra Midden Vlaanderen. In datzelfde jaar richtte ik samen met mijn man Franklin Zytholicious op.